Seçim Kondular yıkılıyor, havzalar kontrol altında

İSKİ, İstanbul'un tarih boyunca yaşadığı su sorununu katrilyonları aşan yatırımlarla çözüme kavuşturdu. Bugün ulaşılan bu noktanın geleceğe taşınabilmesi, gelecekte İstanbul'un su sorunu yaşamaması su kaynaklarının etkin bir şekilde korunmasından geçiyor. 10 milyonu aşan nüfusuyla Dünya Metropolleri arasında önemli bir yere sahip olan İstanbul'un geleceğinin teminatı, hayat kaynağı su kaynaklarının korunmasıyla mümkün.
İSKİ , İstanbulluları mağdur olmamaları için konut yaparken ya da arsa alırken mutlaka görüş almaları gerektiği konusunda uyarıyor. Yapılan ikazları dikkate almayan vatandaşlar tarafından su havzalarında yapılan kaçak yapılar İstanbul'un ve İstanbulluların geleceği için tek tek yıkılıyor.
Uydu görüntüleri vasıtasıyla 3 aylık periyotlarla havzalardaki değişimi takip eden İSKİ son alınan uydu görüntüleriyle tespit ettiği seçim döneminde yapılan kaçak yapıların yıkımına başladı.
Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Sazlıdere ve Büyükçekmece İçmesuyu Havzalarında uydu görüntüleri vasıtasıyla tespit etdilen 49 kaçak yapı, 9 Mart 2014 tarihinden itibaren İSKİ ekipleri tarafından yerle bir edildi.
Bu arada, 28 Temmuz 2014 tarihinde Çavuşbaşı'nda gerçekleştirilen yıkımlar esnasında çıkan arbedede İSKİ Havza Koruma Müdürü ve Güvenlik Personeli kaçak yapı sahiplerinin saldırısına uğradı.
İstanbul'un hayat damarları olan su havzalarının korunması ve havzalardaki yapılaşmaların engellenmesi için çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdüren İSKİ, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için su havzalarında arsa almadan veya bina inşa etmeden mutlaka İSKİ'nin görüşünü almalarını önemle hatırlatıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.




Hz. İbrahim Camii Kuran Kursu
Esenyurt 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Esenyurt onbinlerle sağlık için yürüdü
Esenyurt'ta Yüksek Gerilim Hattı Direkleri Yükseltiliyor
Haber Yazılımı: CM Bilişim