Ateizm, Yeni Anayasada Güvence Altına Alınıyor

Ateizm yeni anayasada güvenceye alınıyor. Yazımı devam eden yeni anayasa yürürlüğe girerse, din ve vicdan hürriyetini düzenleyen maddenin sınırları genişletilecek. Partiler, din ve vicdan özgürlüğü maddesine kişilerin inanmama veya dinini değiştirme serbestisinin eklenmesinde uzlaştı.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu, din ve vicdan özgürlüğü başlığında iki yeni madde yazılmasında da anlaşmaya vardı.
4 PARTİ DE ANLAŞTI
Buna göre, kişilerin tek başlarına veya topluca özel veya kamusal alanda ibadet edebilecekleri hükme bağlandı. Dört parti, kişilerin inancını yaşama, açıklama ve yayma haklarını da mutabakatla güvenceye aldı.
Komisyon, devletin bütün din ve inanç gruplarına karşı tarafsız olduğunda uzlaşmaya varırken, mevcut anayasada yazılı olmayan genel bir ilkeyi de yazılı anayasa metni olarak kayda geçirdi.
TOPLUMSAL ÇOĞULCULUĞA SAYGI GÖSTERİLECEK
Partiler, devletin "din, inanç ve kanaatlerin çeşitliliğine dayalı toplumsal çoğulculuğa saygı göstereceğini" de hükme bağladı.
Komisyon kaynakları mevcut anayasada yazılı olmayan bu ifadenin kayda geçirilmesini Alevilik, Şamanizm gibi her türden inanç grubuna daha özgür bir hareket alanı açılması olarak yorumladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hz. İbrahim Camii Kuran Kursu
Esenyurt 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Esenyurt onbinlerle sağlık için yürüdü
Esenyurt'ta Yüksek Gerilim Hattı Direkleri Yükseltiliyor
Haber Yazılımı: CM Bilişim